belépés / regisztráció
2020. október 25. vasárnap
Aktuális lapszám

Nyílt levél a Magyar Épületgépészek Szövetségének tagjaihoz

Akaratunk ellenére alakult úgy, hogy 21 évi közös munkát követően, ilyen módon búcsúzzunk el egymástól, miután a Szövetség vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben nem kíván az újjáalakult szaklapunkkal - az Önök által ismert, megszokott és talán mondhatom, hogy elfogadott módon - együtt dolgozni.

Tisztelt MÉGSZ tagok!

Akaratunk ellenére alakult úgy, hogy 21 évi közös munkát követően, ilyen módon búcsúzzunk el egymástól, miután a Szövetség vezetősége úgy döntött, hogy a jövőben nem kíván az újjáalakult szaklapunkkal – az Önök által ismert, megszokott és talán mondhatom, hogy elfogadott módon – együtt dolgozni.

Igen, a szaklap ez évben új szakkiadóval és új telephelyen – de a már bizonyított kollektívával – folytatja tevékenységét és készíti a Magyar Installateurt. Jelen írásomban is szeretném megerősíteni azt a változatlan szándékunkat, hogy – lehetőségeinkhez mérten – a legjobban szolgáljuk ki az épületgépész piac elvárásait, azokat a partnereinket és olvasóinkat, akik hosszú ideje bíznak bennünk és biztatnak minket, anyagi és erkölcsi támogatást nyújtanak számunkra.

Szeretném kijelenteni, hogy a körülöttünk történt változásokat nem mi akartuk, a Mediprint Szakkiadó Kft. felszámolása miatt kerültünk ebbe a helyzetbe.

Mi is történt tulajdonképpen? Valójában semmi olyan, ami fennállásunk alatt még ne fordult volna elő, hiszen az elmúlt 21 év alatt már legalább négyszer változott a tulajdonosi körünk.

Amikor közvetlenül Karácsony előtt kiderült, hogy a Mediprint nem képes a szaklapot fenntartani, jeleztük a MÉGSZ felé, hogy szívesen vennénk, ha lépne ez ügyben és még a felszámolási procedúra megindulása előtt részben, vagy egészben megvásárolná a szaklapot. Sajnos ez január végéig nem történt meg, ezért annak érdekében, hogy ez a nagy múltú szaklap életben maradhasson, gyorsan befektetőket kellett keresni. A feladat nem volt egyszerű, mert a korábbi szakkiadó jelentős összeget követelt a lapért. Szerencsésen sikerült azonban olyan befektetőket találni, akik nem akartak a lap életébe beleszólni, elfogadták annak már kialakult stratégiáját, meglévő partnereit, a "MÉGSZ lapja" státuszát. Ezzel a felhatalmazással a hátunk mögött kerestük meg ismét a szövetség vezetőit az együttműködési szerződésünk aktualizálása végett. Úgy gondoltuk, hogy mivel a szövetség vásárlási szándékot nem jelentett be, mi pedig változatlan együttműködési feltételeket ajánlunk, minden rendben van! Sajnos nem így alakult, mert a MÉGSZ vezetősége – 21 évi közös munka után – bejelentette "elválási" szándékát.

Nos ez, tekintve a hosszú "házasság" nyűgeit, még érthető is lenne, de annak indoklása merőben furcsa és szokatlan volt, figyelmen kívül hagyott minden észérvet, esetlegesen előnyös anyagi megfontolást, szakmai lehetőséget, ezért félek, hogy a MÉGSZ rossz, indulatoktól vezérelt és a tagságának hátrányos megoldást választva döntött.

Nem így szerettük volna, de ez történt, a MÉGSZ döntését elfogadjuk és velük a jövőben is együttműködésre törekszünk. Biztatónak tűnik a szövetség kialakított és hozzánk küldött levelükben rögzített álláspontja is, mely szerint:

"Az elnökség álláspontjának fontos része, hogy minden épületgépészeti médium szerkesztőivel és kiadójával egyformán rendezett, kiegyensúlyozott, átlátható kapcsolatra törekszünk. Reméljük, hogy ez a későbbiekben a Magyar Installateur oldalain is tükröződni fog."

Úgy legyen, mi ezt már most is követjük!

Kedves MÉGSZ tagok!

Sajnálom, hogy Önök vétlenül a "válási" vitánk részesei lettek! Kompenzációként azoknak a tagoknak, akik a Magyar Installateur szaklapot évek óta olvassák, talán gyűjtik is és ezt a jövőben is tenni szeretnék, felajánljuk, hogy most egyedi, 50%-os kedvezménnyel megrendelhetik azt! Kérem, hogy szándékukat a kiado@magyarinstallateur.hu e-mail címen jelezzék felénk vagy közvetlenül a mellékelt sárga csekken fizessenek elő!

Azoktól a tagoktól, akik a jövőben nem kívánják megrendelni a szaklapunkat és ezt a megadott e-mail címen jelzik felénk, megköszönve sok éves hűséges kitartásukat és bizalmukat, elbúcsúzunk, remélve, hogy szakmai fórumokon, előadásokon, kiállításokon azért még elfogadnak tőlünk egy-egy Magyar Installateurt.

Természetesen véleményüket, esetleg segítőkész bírálatukat továbbra is örömmel és köszönettel várjuk!

Pongrácz Lajos
főszerkesztõ

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu