belépés / regisztráció
2018. november 13. kedd
Aktuális lapszám

 

Ötmilliárdos energetikai korszerűsítés az ELTE-n
2017-01-26

Ötmilliárd forintból korszerűsítik az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) több épületének energetikai rendszerét.

Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: a felsőoktatási intézmény 15 épületét érinti a vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló korszerűsítés. A beruházásokhoz kapcsolódó szerződések többségét már megkötötték, és áprilisig várhatóan az összes szerződést aláírják.

A beruházások nagy részét a nyári időszakban tervezik elvégezni - közölte a kancellár, aki kitért arra is, hogy szeretnék az ELTE kollégiumát is fejleszteni, és 5-6 ezer négyzetméteres épületet alakítanának ki Lágymányoson innovációs és szolgáltató feladatokra.

A kiosztott háttéranyag szerint a 15 épület energetikai korszerűsítésével éves szinten 200-300 millió forintos megtakarítást érhet el az egyetem. A beruházások befejezésének várható időpontja 2017 vége.

A helyszínek között szerepel az ELTE három gyakorlóiskolája, a Radnóti, a Trefort és az Apáczai, ahol összesen több mint 800 millió forint értékben valósulnak meg fejlesztések. Több mint 700 millió forintos beruházást hajtanak végre a Nagytétényi úti kollégium épületén is. A felújítások az egyetem legtöbb karát és a lágymányosi campus épületeit és egyéb oktatási intézményeket is érintenek. A korszerűsítés során elvégzik az épületek hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét és a fűtési rendszer korszerűsítését.

Forrás: MTI


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam