belépés / regisztráció
2022. május 18. szerda
Aktuális lapszám

 

Egy rendszer mindenre: vízellátás, radiátoros fűtés, padlófűtés!
2021-03-23

Büszkén jelentjük, hogy a többrétegű műanyag csőrendszerünk immár 30 éves fennállását ünnepli!

Forradalmian új megoldásként jelent meg anno a piacon: az Uponor 1990-ben mutatta be az első átlapolt többrétegű műanyag csővezetékét (MLCP). Ezeket a csöveket széles körben lehetett alkalmazni ivóvíz-, valamint hűtési- és fűtési rendszermegoldásokhoz, hiszen sokkal stabilabbak, könnyebbek voltak, és nem utolsó sorban gyorsabban és egyszerűbben lehetett velük dolgozni. A szerelőknek így előnyös volt ezeket az Uponor többrétegű kompozit csöveket használni.

A sikeres kezdet után az Uponor fejlesztőmérnökei egy percig sem ültek a babérjaikon, hiszen a sok pozitív vásárlói visszajelzés nyomán már 1993-ban megjelentek az első présfittingek a többrétegű műanyag csővezetékekhez, majd 2001-ben már az első nyomáspróbabiztos kivitelű idom is bevezetésre került. Ha biztonságról van szó, akkor az Uponor mérnökei bebizonyították, hogy akár egy kicsiny vizuális változtatásnak is lehet nagyon pozitív hatása: például a színkódolási rendszer bevezetése 2007-ben jelentősen javított a méretbeazonosítási problémán – ezzel is segítve a szerelők megbízható, pontos, egyszerű munkavégzését a csövekkel és idomokkal.

Végül, 2013-ban a németországi gyárban legördült az első varrat nélküli Uni Pipe PLUS ötrétegű műanyag cső a gyártósoron. A cső 40%-kal jobb hajlíthatóságával az Uponor ismét nagyot alkotott. Azóta több millió méter ötrétegű műanyag cső került gyártásra és sikeres beépítésre világszerte – gyakran az innovatív Uponor S-Press PLUS présfitting családdal együtt, amelyet az ISH 2019-es kiállításon mutattak be a nagyközönségnek. Mára mind a fém, mind a PPSU műanyag idomokat is széles körben használják ebben a kivitelben.

www.uponor.hu


 
Eseménynaptár

Hirdetés
Kiadja a Média az épületgépészetért Kft.
Szerkesztőség és kiadóhivatal:
H-1112 Budapest, Oltvány u. 43. I/2.
Telefon: +36 (1) 614 5688
E-mail: kiado@magyarinstallateur.hu

 
Előfizetésben terjeszti a Magyar Posta Zrt. Hírlap Igazg.
Előfizetés és reklamáció: +36 (1) 767-8262
E-mail: hirlapelofizetes@posta.hu
 
 
elfelejtettem a jelszavam